Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sezonowa sałatka z młodych ziemniaków, bobu, chrupiącego boczku i rzodkiewki. Idealnie sprawdzi się jako smaczne danie lub przekąska do dań z grilla.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2035
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2035
Składniki
. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 6 minut).Przelewamy zimną wodą i jeszcze ciepły obieramy. W tym czasie na patelni prażymy pestki dyni.
Umyte, oczyszczone i nieobrane ziemniaki gotujemy całe w osolonej wodzie przez 15minut. Następnie studzimy i kroimy na połówki i podsmażany na oliwie na złoty kolor. Boczek kroimy w paski i wytapiany na patelni tłuszcz. Ma być chrupiący.
Cebulę kroimy w piórka, rzodkiewkę w talarki a koper i szczypior siekamy drobno. Wszystkie składniki przekładamy do miski razem z ziemniakami, bobem i chrupiącym boczkiem.
Na koniec łączymy składniki sosu w osobnej miseczce i przelewamy do resztu składników. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy kiełki rzodkiewki i mieszamy. Sałatka jest już gotowa możemy ją jeść od razu lub możemy wstawić do lodówki żeby się przegryzła. Smacznego;)