Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka z musztardowcem - listkami o mocnym smaku musztardy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4237
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4237
Składniki
Musztardowiec (gorczyca sarepska) to roślina z gatunku kapustowatych. Z jego nasion wykonuje się, jak nazwa wskazuje, musztardę sarepską. W kuchni warto także wykorzystywać liście. Mają dość mocny, pieprzny, wręcz musztardowy smak. Musztardowiec występuje w kilku odmianach - moja ma mocno postrzępione, dekoracyjne liście. Jest źródłem wielu witamin, wapnia, fosforu, żelaza, kwasu foliowego.
Rukolę i musztardowca myjemy, układamy na talerzach. Na zieleninę kładziemy pokrojone warzywa, gruszkę i ser. Całość polewamy sosem i posypujemy ziarnami dyni. Musztardowiec nadaje sałatce pikantny smak.