Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka z musztardowcem - listkami o mocnym smaku musztardy.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3085
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3085
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1401
 
         
         
                Składniki
Musztardowiec (gorczyca sarepska) to roślina z gatunku kapustowatych. Z jego nasion wykonuje się, jak nazwa wskazuje, musztardę sarepską. W kuchni warto także wykorzystywać liście. Mają dość mocny, pieprzny, wręcz musztardowy smak. Musztardowiec występuje w kilku odmianach - moja ma mocno postrzępione, dekoracyjne liście. Jest źródłem wielu witamin, wapnia, fosforu, żelaza, kwasu foliowego.
Rukolę i musztardowca myjemy, układamy na talerzach. Na zieleninę kładziemy pokrojone warzywa, gruszkę i ser. Całość polewamy sosem i posypujemy ziarnami dyni. Musztardowiec nadaje sałatce pikantny smak.