Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na lekką i zdrową sałatkę, która idealnie sprawdzi się na letni obiad? Mamy dla ciebie propozycję, której nie możesz przegapić! Ta proste i orzeźwiająca sałatka ogórkowa to idealne połączenie świeżości, chrupkości. Doskonale komponuje się z grillowanymi mięsami, rybami, a także daniami wegetariańskimi. Dodatek jajka sprawia, że sałatka jest bardziej sycąca, dzięki czemu w upalne dni sprawdzi się nawet jako lekkie, samodzielne danie obiadowe. Ogórek, będący głównym składnikiem sałatki, dostarcza organizmowi dużą ilość wody, co jest szczególnie ważne w upalne dni. Rzodkiewka dodaje lekkiej ostrości, równoważonej kremowym dressing na bazie śmietany. Przygotowując tę sałatkę nie szczędź koperku, który nadaje sałatce letniego charakteru. Całość jest niskokaloryczna, a zarazem bogata w witaminy A i C, które wzmacniają odporność organizmu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź je i obierz. Pokrój na ósemki i odstaw. Ogórka pokrój na grube półplasterki. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a następnie w ćwiartki. Koperek drobno posiekaj.
W misce sałatkowej wymieszaj ogórka, rzodkiewki i koperek. Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. Zalej nim sałatkę z ogórków do obiadu i wymieszaj. Danie podawaj po schłodzeniu w lodówce i udekorowaniu ćwiartkami jajka.