Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na lekką i zdrową sałatkę, która idealnie sprawdzi się na letni obiad? Mamy dla ciebie propozycję, której nie możesz przegapić! Ta proste i orzeźwiająca sałatka ogórkowa to idealne połączenie świeżości, chrupkości. Doskonale komponuje się z grillowanymi mięsami, rybami, a także daniami wegetariańskimi. Dodatek jajka sprawia, że sałatka jest bardziej sycąca, dzięki czemu w upalne dni sprawdzi się nawet jako lekkie, samodzielne danie obiadowe. Ogórek, będący głównym składnikiem sałatki, dostarcza organizmowi dużą ilość wody, co jest szczególnie ważne w upalne dni. Rzodkiewka dodaje lekkiej ostrości, równoważonej kremowym dressing na bazie śmietany. Przygotowując tę sałatkę nie szczędź koperku, który nadaje sałatce letniego charakteru. Całość jest niskokaloryczna, a zarazem bogata w witaminy A i C, które wzmacniają odporność organizmu.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 202
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1214
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8832
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3160
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 202
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1214
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8832
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3160
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź je i obierz. Pokrój na ósemki i odstaw. Ogórka pokrój na grube półplasterki. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a następnie w ćwiartki. Koperek drobno posiekaj.
W misce sałatkowej wymieszaj ogórka, rzodkiewki i koperek. Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. Zalej nim sałatkę z ogórków do obiadu i wymieszaj. Danie podawaj po schłodzeniu w lodówce i udekorowaniu ćwiartkami jajka.