Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków do obiadu to ciekawa propozycja do lekkich dań, idealnych na lato. Świetnie pasuje do grillowanych mięs, a także do dań warzywnych. Ogórek dostarcza dużej ilości wody, dzięki czemu świetnie nawadnia organizm. Rzodkiewka dodaje przyjemnej ostrości, którą łagodzi kremowy i śmietanowy dressing. Kluczowa jest także duża ilość koperku – popularnego i niezwykle lubianego zioła, które jest szeroko stosowane w polskiej kuchni. Całość jest dość niskokaloryczna, ale także bogata w witaminy A i C. Dzięki temu wspiera odporność organizmu.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1103
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 340
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1103
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 340
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź je i obierz. Pokrój na ósemki i odstaw. Ogórka pokrój na grube półplasterki. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a następnie w ćwiartki. Koperek drobno posiekaj.
W misce sałatkowej wymieszaj ogórka, rzodkiewki i koperek. Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. Zalej nim sałatkę z ogórków do obiadu i wymieszaj. Danie podawaj po schłodzeniu w lodówce i udekorowaniu ćwiartkami jajka.