Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryką i fasolą – doskonała do obiadu i jako dodatek do grilla. Chrupiąca, delikatnie słodka i kwaśna jednocześnie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i lekko ugnieć dłonią, aby zmiękła.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paski. Ogórka pokrój w cienkie półplasterki (jeśli skórka jest gruba, możesz go obrać). Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Fasolę odsącz i przepłucz zimną wodą. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski.
W osobnym naczyniu wymieszaj składniki sosu: miód, ocet i olej. Polej surówkę i dokładnie wymieszaj. Możesz podawać od razu.