Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryką i fasolą – doskonała do obiadu i jako dodatek do grilla. Chrupiąca, delikatnie słodka i kwaśna jednocześnie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i lekko ugnieć dłonią, aby zmiękła.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paski. Ogórka pokrój w cienkie półplasterki (jeśli skórka jest gruba, możesz go obrać). Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Fasolę odsącz i przepłucz zimną wodą. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski.
W osobnym naczyniu wymieszaj składniki sosu: miód, ocet i olej. Polej surówkę i dokładnie wymieszaj. Możesz podawać od razu.