Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczarek marynowanych to bardzo ciekawe danie, które można podawać na ciepło lub na zimno. Jest bardzo ciekawe w smaku – dość mocno kwaśne, ale przełamane słodyczą karmelizowanej cebulki i miodu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do tłustych mięs, ale także jako samodzielna potrawa serwowana na śniadanie czy kolację. Zaletą sałatki jest szybkość i prostota przygotowania – wystarczy kilkanaście minut, by przygotować pyszną propozycję, która zachwyci wszystkich przy twoim stole.
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Składniki
Pieczarki marynowane przekrój na ćwiartki lub połówki w przypadku mniejszych sztuk.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, a szynkę w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Dodaj cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażaj do zeszklenia, a następnie dodaj mięso. Smaż wszystko razem do ładnego skarmelizowania cebuli. Włóż na koniec pieczarki i trzymaj wszystko na ogniu przez 30 sekund.
Zawartość patelni przełóż do miski sałatkowej. Dołóż także jajka.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu na jednolity sos. Zalej nim sałatkę z pieczarek marynowanych. Całość dobrze wymieszaj.
Danie podawaj udekorowane natką pietruszki, na ciepło od razu po przygotowaniu lub na zimno.