Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pełna smaku sałatka z pieczonego bakłażana z natką pietruszki w sosie czosnkowo-jogurtowym z dodatkiem pasty tahini
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 145
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 492
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 606
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 900
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 145
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 492
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 606
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 900
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić każdy na pół, nożem naciąć na nich kratkę, posmarować każdą połówkę oliwą i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika na 30-40 minut aż się upieką i zbrązowieją. Przełożyć do plastikowego naczynia z przykrywką i ostawić do ostygnięcia. W misce wymieszać jogurt z pastą tahini, sokiem z cytryny i posiekanym drobno czosnkiem, posolić i popieprzyć do smaku. Natkę drobno posiekać. Przestygnięte bakłażany pokroić w kostkę, zalać jogurtem dodać natkę, całość dobrze wymieszać. Najlepsza jak się przegryzie i postoi kilka godzin w lodówce.