Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pełna smaku sałatka z pieczonego bakłażana z natką pietruszki w sosie czosnkowo-jogurtowym z dodatkiem pasty tahini
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 332
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1291
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 332
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1291
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić każdy na pół, nożem naciąć na nich kratkę, posmarować każdą połówkę oliwą i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika na 30-40 minut aż się upieką i zbrązowieją. Przełożyć do plastikowego naczynia z przykrywką i ostawić do ostygnięcia. W misce wymieszać jogurt z pastą tahini, sokiem z cytryny i posiekanym drobno czosnkiem, posolić i popieprzyć do smaku. Natkę drobno posiekać. Przestygnięte bakłażany pokroić w kostkę, zalać jogurtem dodać natkę, całość dobrze wymieszać. Najlepsza jak się przegryzie i postoi kilka godzin w lodówce.