Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna sałatka. Idealna na różne uroczystość, niedzielny obiad lub święta. Burak, który na co dzień jest warzywem niedocenianym, ma bogaty skład odżywczy, dlatego polecam.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 669
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 669
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Składniki
1. Buraki myję, osuszam, układam w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, obieram i kroję w kostkę.
2. Rukolę myję, osuszam, układam na półmisku. 3. Oliwę z oliwek wlewam do naczynia, dodaję musztardę, sok z cytryny, miód, sól i dokładnie mieszam. Sos wlewam do buraków i ponownie dokładnie mieszam. Buraki wykładam na rukolę, po bokach układam, pokrojony w kostkę ser feta.
4. Sałatka gotowa. 5. Smacznego.