Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna sałatka. Idealna na różne uroczystość, niedzielny obiad lub święta. Burak, który na co dzień jest warzywem niedocenianym, ma bogaty skład odżywczy, dlatego polecam.
Składniki
1. Buraki myję, osuszam, układam w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, obieram i kroję w kostkę.
2. Rukolę myję, osuszam, układam na półmisku. 3. Oliwę z oliwek wlewam do naczynia, dodaję musztardę, sok z cytryny, miód, sól i dokładnie mieszam. Sos wlewam do buraków i ponownie dokładnie mieszam. Buraki wykładam na rukolę, po bokach układam, pokrojony w kostkę ser feta.
4. Sałatka gotowa. 5. Smacznego.