Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z roszponki z balsamicznymi truskawkami

Sałatka z roszponki z balsamicznymi truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 278

Szybka, smaczna i zdrowa sałatka, która może stanowić dodatek do dań z grilla lub przekąskę ...

Składniki

  • roszponka 2 garści
  • gruszka 1 szt
  • truskawki świeże 150 g
  • mandarynka 1 szt
  • płatki migdałowe 30 g
  • masło 1 łyżka
  • ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
  • krem z octu balsamicznego o smaku figowym do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte truskawki pokroić w plastry, "zalać" octem balsamicznym i pozostawić na kilka minut. Masło roztopić i dodać obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę. Ogrzewać do momentu, aż gruszka puści sok. Na talerz wyłożyć umyta i osuszona roszponkę, przełożyć gruszki i truskawki wraz z powstałym sosem. Całość posypać płatkami migdałowymi i polać kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń