Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z roszponki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Zaczynamy od przyrządzenia sosu . Do miski dodajemy (wg podanych proporcji -1 łyżeczka ) : ocet winny , musztardę dijon , majonez winiary, oliwę z oliwek oraz pieprz i sól. Na powstały dressing wrzucamy roszponkę. Gotujemy jaja na twardo i kroimy w paski lub ćwiartki, dodajemy do miski ,na koniec kroimy orzechy na pół i umieszczamy z resztą składników. Możemy jeszcze raz lekko posolić całość. Sałatę mieszamy tuż przed podaniem. Smacznego :)