Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Sałatka z roszponki
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6146
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1894
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6146
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1894
 
         
         
                Składniki
Zaczynamy od przyrządzenia sosu . Do miski dodajemy (wg podanych proporcji -1 łyżeczka ) : ocet winny , musztardę dijon , majonez winiary, oliwę z oliwek oraz pieprz i sól. Na powstały dressing wrzucamy roszponkę. Gotujemy jaja na twardo i kroimy w paski lub ćwiartki, dodajemy do miski ,na koniec kroimy orzechy na pół i umieszczamy z resztą składników. Możemy jeszcze raz lekko posolić całość. Sałatę mieszamy tuż przed podaniem. Smacznego :)