Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z roszponki z jajkiem, orzechami włoskimi i octem balsamicznym

Sałatka z roszponki z jajkiem, orzechami włoskimi i octem balsamicznym

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 2602

Sałatka z roszponki

Składniki

  • roszponka ok. 120 g
  • 2 jaja
  • garść orzechów włoskich
  • ocet winny (1 łyżeczka)
  • musztarda dijon (1 łyżeczka )
  • majoznez winiary ( 1 łyżeczka )
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z roszponki z jajkiem, orzechami włoskimi i octem balsamicznym

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przyrządzenia sosu .

    Do miski dodajemy (wg podanych proporcji -1 łyżeczka ) : ocet winny , musztardę dijon , majonez winiary, oliwę z oliwek oraz pieprz i sól.

    Na powstały dressing wrzucamy roszponkę.

    Gotujemy jaja na twardo i kroimy w paski lub ćwiartki, dodajemy do miski ,na koniec kroimy orzechy na pół i umieszczamy z resztą składników.

    Możemy jeszcze raz lekko posolić całość.

    Sałatę mieszamy tuż przed podaniem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń