Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z roszponki
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Zaczynamy od przyrządzenia sosu . Do miski dodajemy (wg podanych proporcji -1 łyżeczka ) : ocet winny , musztardę dijon , majonez winiary, oliwę z oliwek oraz pieprz i sól. Na powstały dressing wrzucamy roszponkę. Gotujemy jaja na twardo i kroimy w paski lub ćwiartki, dodajemy do miski ,na koniec kroimy orzechy na pół i umieszczamy z resztą składników. Możemy jeszcze raz lekko posolić całość. Sałatę mieszamy tuż przed podaniem. Smacznego :)