Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka salatka z rukola, mango, awokado, orzeszkami piniowymi i specjalnym dressingiem. Smakuje jako dodatek lub jako samodzielne danie jesli dodamy do niej porcje miesa lub ryby.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 75
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 191
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 333
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 75
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 191
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 333
Składniki
Salate myjemy, awokado dzielimy na 2 czesci i kroimy je na kawalki. Mango dzielimy równiez na 2 czesci, jedna pozostawiamy do dressingu, druga kroimy na male kawalki. Wszystko ukladamy na talerzu wraz z kulkami mozzarelli. Orzeszki piniowe prazymy na patelni i posypujemy nimi salatke. Druga polówke mango miksujemy z oliwa, doprawiamy sola, pieprzem i chili i powoli dodajemy sok z mango do momentu, az dressing uzyska odpowiednia konsystencje. Salatke polewamy dressingiem.
Salatke mozemy podawac równiez w szklance, wtedy serwujemy dressing osobno. Z porcja miesa, ryby lub jak w tym wypadku z szaszlykiem, salatka moze byc pozywnym, samodzielnym daniem.