Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka salatka z rukola, mango, awokado, orzeszkami piniowymi i specjalnym dressingiem. Smakuje jako dodatek lub jako samodzielne danie jesli dodamy do niej porcje miesa lub ryby.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Salate myjemy, awokado dzielimy na 2 czesci i kroimy je na kawalki. Mango dzielimy równiez na 2 czesci, jedna pozostawiamy do dressingu, druga kroimy na male kawalki. Wszystko ukladamy na talerzu wraz z kulkami mozzarelli. Orzeszki piniowe prazymy na patelni i posypujemy nimi salatke. Druga polówke mango miksujemy z oliwa, doprawiamy sola, pieprzem i chili i powoli dodajemy sok z mango do momentu, az dressing uzyska odpowiednia konsystencje. Salatke polewamy dressingiem.
Salatke mozemy podawac równiez w szklance, wtedy serwujemy dressing osobno. Z porcja miesa, ryby lub jak w tym wypadku z szaszlykiem, salatka moze byc pozywnym, samodzielnym daniem.