Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka salatka z rukola, mango, awokado, orzeszkami piniowymi i specjalnym dressingiem. Smakuje jako dodatek lub jako samodzielne danie jesli dodamy do niej porcje miesa lub ryby.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1474
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1474
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Składniki
Salate myjemy, awokado dzielimy na 2 czesci i kroimy je na kawalki. Mango dzielimy równiez na 2 czesci, jedna pozostawiamy do dressingu, druga kroimy na male kawalki. Wszystko ukladamy na talerzu wraz z kulkami mozzarelli. Orzeszki piniowe prazymy na patelni i posypujemy nimi salatke. Druga polówke mango miksujemy z oliwa, doprawiamy sola, pieprzem i chili i powoli dodajemy sok z mango do momentu, az dressing uzyska odpowiednia konsystencje. Salatke polewamy dressingiem.
Salatke mozemy podawac równiez w szklance, wtedy serwujemy dressing osobno. Z porcja miesa, ryby lub jak w tym wypadku z szaszlykiem, salatka moze byc pozywnym, samodzielnym daniem.