Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Rukola jest świetnym źródłem glukozynolanów, które są swoistą barierą przed nowotworami , ale także to ona sprawia, że warzywo ma tak intensywny smak. Oprócz tego w jej składzie możemy znaleźć wapno, magnez i żelazo. Zaletą rukoli, jak i innych warzyw, które mają zielone liście, jest zawartość kwasu foliowego, czy też witaminy C." Cytat z portalu abczdrowie.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1474
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1474
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Składniki
Sos. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy w zamkniętym słoiczku, intensywnie potrząsając. Rukolę rwiemy na kawałki, dodajemy małe kawałki pomidorów, nieduże cząstki fety, ćwiartki lub ósemki jajek, posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy. Gotowe.