Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Rukola jest świetnym źródłem glukozynolanów, które są swoistą barierą przed nowotworami , ale także to ona sprawia, że warzywo ma tak intensywny smak. Oprócz tego w jej składzie możemy znaleźć wapno, magnez i żelazo. Zaletą rukoli, jak i innych warzyw, które mają zielone liście, jest zawartość kwasu foliowego, czy też witaminy C." Cytat z portalu abczdrowie.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42958
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42958
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Składniki
Sos. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy w zamkniętym słoiczku, intensywnie potrząsając. Rukolę rwiemy na kawałki, dodajemy małe kawałki pomidorów, nieduże cząstki fety, ćwiartki lub ósemki jajek, posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy. Gotowe.