Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Rukola jest świetnym źródłem glukozynolanów, które są swoistą barierą przed nowotworami , ale także to ona sprawia, że warzywo ma tak intensywny smak. Oprócz tego w jej składzie możemy znaleźć wapno, magnez i żelazo. Zaletą rukoli, jak i innych warzyw, które mają zielone liście, jest zawartość kwasu foliowego, czy też witaminy C." Cytat z portalu abczdrowie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16248
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16248
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Składniki
Sos. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy w zamkniętym słoiczku, intensywnie potrząsając. Rukolę rwiemy na kawałki, dodajemy małe kawałki pomidorów, nieduże cząstki fety, ćwiartki lub ósemki jajek, posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy. Gotowe.