Sałatka z rzodkiewką i jajkiem, doskonała na lunch. Proporcje dla jednej osoby.
Sałatka z rzodkiewką
Składniki
- Ziemniak ugotowany w łupinie 1 szt.
- Jajko 1 szt.
- Szpinak świeży kilka liści
- Rzodkiewka 3 szt.
- Jogurt naturalny 2 łyżki
- Ocet winny 1/2 łyżeczki
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- Koperek (może być mrożony) 1 łyżeczka
Składniki
- Ziemniak ugotowany w łupinie 1 szt.
- Jajko 1 szt.
- Szpinak świeży kilka liści
- Rzodkiewka 3 szt.
- Jogurt naturalny 2 łyżki
- Ocet winny 1/2 łyżeczki
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- Koperek (może być mrożony) 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Szpinak umyć i osuszyć, ułożyć w miseczce.
Obrane i pokrojone w dowolny sposób ziemniak i jajko ułożyć na liściach szpinaku.
Rzodkiewkę umyć, pokroić według uznania i ułożyć na sałatce.
Dodać sól, pieprz, jogurt, ocet i koperek. Sałatka gotowa!
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1412
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10100
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 899
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1412
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10100
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 899



Składniki
- Ziemniak ugotowany w łupinie 1 szt.
- Jajko 1 szt.
- Szpinak świeży kilka liści
- Rzodkiewka 3 szt.
- Jogurt naturalny 2 łyżki
- Ocet winny 1/2 łyżeczki
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- Koperek (może być mrożony) 1 łyżeczka
Szpinak umyć i osuszyć, ułożyć w miseczce.
Obrane i pokrojone w dowolny sposób ziemniak i jajko ułożyć na liściach szpinaku.
Rzodkiewkę umyć, pokroić według uznania i ułożyć na sałatce.
Dodać sól, pieprz, jogurt, ocet i koperek. Sałatka gotowa!
Takie sałatki to mogę wcinać :-)
Fajna,lekka sałatka:)