Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji

Sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 385

Dodano:

Odsłon: 923

Dzisiaj wiosenna i kolorowa sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji. Sałatka jest lekka i doskonała na śniadanie lub kolację. Można ją podać na Wielkanocne śniadanie. Jest też fajną propozycją dla osób będących na diecie, polecam!

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 1/4 małej cebuli (około 15 g)
  • 2 serki wiejskie
  • 1 czubata łyżka musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Serki wiejskie odsączyć ze śmietanki. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

  2. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę lub półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń