Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie sera Camembert, selera naciowego, gruszki i prażonych orzechów nerkowca. Sałatka jest zdrowa i bardzo pożywna.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7234
Składniki
Oliwę, ocet balsamiczny i syrop klonowy mieszamy. Łodygi selera odcinamy ok 2cm od podstawy. Pozbywamy się grubych włókien (łapiemy je za pomocą noża i pociągamy). Łodygi myjemy i kroimy na kawałki. Selera możemy użyć na surowo, lub sparzyć go (przelać wrzątkiem i potem zimną wodą). Camembert i gruszkę kroimy na małe kawałki. Mieszamy z roszponką, selerem i sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy nerkowce, aż lekko się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i pozostawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem sałatkę posypujemy orzechami.