Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie sera Camembert, selera naciowego, gruszki i prażonych orzechów nerkowca. Sałatka jest zdrowa i bardzo pożywna.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Oliwę, ocet balsamiczny i syrop klonowy mieszamy. Łodygi selera odcinamy ok 2cm od podstawy. Pozbywamy się grubych włókien (łapiemy je za pomocą noża i pociągamy). Łodygi myjemy i kroimy na kawałki. Selera możemy użyć na surowo, lub sparzyć go (przelać wrzątkiem i potem zimną wodą). Camembert i gruszkę kroimy na małe kawałki. Mieszamy z roszponką, selerem i sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy nerkowce, aż lekko się zarumienią. Zdejmujemy z patelni i pozostawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem sałatkę posypujemy orzechami.