Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na lekką, ale jednocześnie wykwintną sałatkę, ten przepis z pewnością Cię zachwyci. Połączenie świeżej rukoli, delikatnej szynki, słodkich winogron i chrupiących orzeszków to prawdziwa harmonia smaków. Całość dopełnia lekki, miodowo-musztardowy dressing, który nadaje potrawie wyjątkowego charakteru. Taka sałatka to świetny wybór na elegancką kolację, spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu szybki posiłek w ciągu dnia. Zachwyć swoich gości lub zrób coś wyjątkowego dla siebie!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 839
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 26
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 81
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 839
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 26
Składniki
1.Rukolę układam równomiernie na półmisku, tworząc zieloną bazę.
2.Na rukoli rozkładam zwiniętą w ruloniki szynkę. Między kawałkami szynki układam pokrojony w kostkę lub plasterki ser, kuleczki winogron oraz posypuję wszystko pokruszonymi orzeszkami.
3.W osobnym naczyniu przygotowuję sos: mieszam miód, musztardę, sok z cytryny i oliwę, aż uzyskam jednolitą konsystencję.
4.Gotowym sosem polewam sałatkę równomiernie, aby każdy składnik nabrał smaku.
5.Sałatka gotowa do podania!
6.Smacznego!
Ta sałatka to harmonijne połączenie świeżości rukoli, słodyczy winogron, słonego smaku szynki oraz orzechowego chrupania. Idealna na każdą okazję!