Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek wiejski zawojował świat. Dawniej jadało się twarożek z pomidorami i szczypiorkiem, mocno doprawiony solą i pieprzem. Dzisiaj standardowy twaróg można zastąpić jego lepszą, sałatkową wersją – serkiem wiejskim. Nie tylko jest on wysoko białkowy, ale także pożywny, niezbyt kaloryczny i pyszny przede wszystkim! Sałatka z serkiem wiejskim świetnie sprawdzi się na niedzielne śniadanie i nie tylko. Zaskoczy także forma jej podania – bardziej elegancka i wytworna, w niczym nieprzypominająca dań przygotowywanych przez nasze babcie. Smak jednak jest dalej ten sam – wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 65
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 116
Składniki
Pomidory umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w średniej wielkości kostkę i odłóż na 15 minut na sitku. Szczypiorek i cebulkę drobno posiekaj. Podobnie przygotuj natkę pietruszki, pozostawiając kilka listków do dekoracji.
W misce sałatkowej wymieszaj ze sobą: wszystkie warzywa, serek wiejski i pieprz.
Na talerzu lub w salaterce rozłóż po kilka liści sałaty strzępiastej, tworząc wewnętrzną miseczkę. Przełóż do niej przygotowaną wcześniej sałatkę z serkiem wiejskim. Danie podawaj na zimno, udekorowane odłożoną wcześniej natką pietruszki.