Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek wiejski zawojował świat. Dawniej jadało się twarożek z pomidorami i szczypiorkiem, mocno doprawiony solą i pieprzem. Dzisiaj standardowy twaróg można zastąpić jego lepszą, sałatkową wersją – serkiem wiejskim. Nie tylko jest on wysoko białkowy, ale także pożywny, niezbyt kaloryczny i pyszny przede wszystkim! Sałatka z serkiem wiejskim świetnie sprawdzi się na niedzielne śniadanie i nie tylko. Zaskoczy także forma jej podania – bardziej elegancka i wytworna, w niczym nieprzypominająca dań przygotowywanych przez nasze babcie. Smak jednak jest dalej ten sam – wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Pomidory umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w średniej wielkości kostkę i odłóż na 15 minut na sitku. Szczypiorek i cebulkę drobno posiekaj. Podobnie przygotuj natkę pietruszki, pozostawiając kilka listków do dekoracji.
W misce sałatkowej wymieszaj ze sobą: wszystkie warzywa, serek wiejski i pieprz.
Na talerzu lub w salaterce rozłóż po kilka liści sałaty strzępiastej, tworząc wewnętrzną miseczkę. Przełóż do niej przygotowaną wcześniej sałatkę z serkiem wiejskim. Danie podawaj na zimno, udekorowane odłożoną wcześniej natką pietruszki.