Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczarek marynowanych to bardzo ciekawe danie, które można podawać na ciepło lub na zimno. Jest bardzo ciekawe w smaku – dość mocno kwaśne, ale przełamane słodyczą karmelizowanej cebulki i miodu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do tłustych mięs, ale także jako samodzielna potrawa serwowana na śniadanie czy kolację. Zaletą sałatki jest szybkość i prostota przygotowania – wystarczy kilkanaście minut, by przygotować pyszną propozycję, która zachwyci wszystkich przy twoim stole.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Pieczarki marynowane przekrój na ćwiartki lub połówki w przypadku mniejszych sztuk.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, a szynkę w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Dodaj cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażaj do zeszklenia, a następnie dodaj mięso. Smaż wszystko razem do ładnego skarmelizowania cebuli. Włóż na koniec pieczarki i trzymaj wszystko na ogniu przez 30 sekund.
Zawartość patelni przełóż do miski sałatkowej. Dołóż także jajka.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu na jednolity sos. Zalej nim sałatkę z pieczarek marynowanych. Całość dobrze wymieszaj.
Danie podawaj udekorowane natką pietruszki, na ciepło od razu po przygotowaniu lub na zimno.