Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 153
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15403
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 153
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15403
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Składniki
Makaron tortellini wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy, aż będzie prawie miękki (nie może być zbyt miękki), odcedzamy i odkładamy do ostudzenia.
Pory myjemy, kroimy w półksiężyce i przelewamy wrzątkiem. Osączamy na sicie i studzimy. Ananasa odcedzamy z zalewy, kroimy na małe cząstki i również osączamy na sicie. Szynkę kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na wiórki. Kukurydzę osączamy, wrzucamy do miski, dodajemy szynkę, ser, przestudzony makaron i pory oraz ananasa.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek majonezu. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polecam!!!!