Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3448
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 352
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3448
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 352
Składniki
Makaron tortellini wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy, aż będzie prawie miękki (nie może być zbyt miękki), odcedzamy i odkładamy do ostudzenia.
Pory myjemy, kroimy w półksiężyce i przelewamy wrzątkiem. Osączamy na sicie i studzimy. Ananasa odcedzamy z zalewy, kroimy na małe cząstki i również osączamy na sicie. Szynkę kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na wiórki. Kukurydzę osączamy, wrzucamy do miski, dodajemy szynkę, ser, przestudzony makaron i pory oraz ananasa.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek majonezu. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polecam!!!!