Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surowe zielone szparagi, ponieważ nadają świeżości i chrupkości każdej surówce lub sałatce. Surowe zielone szparagi w połączeniu z truskawkami i wędzonym łososiem tworzą elegancką i pyszną sałatkę.
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2887
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2887
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, żeby cebula się zamarynowała. Szparagi bardzo cienko kroimy. Lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem rzepakowym. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut, żeby się zamarynowały. Kromki bagietki nacieramy czosnkiem. Kroimy w drobne kosteczki. Kawałki bagietki rumienimy na suchej patelni. Do salaterki przekładamy szparagi, na szparagach układamy cebulę, pokrojone w plasterki truskawki. Łososia zwijamy w ruloniki i układamy na sałatce. Całość skrapiamy sokiem, w którym marynowała się cebula i szparagi. Sałatkę posypujemy kolorowym pieprzem i grzankami. Podajemy od razu po przygotowaniu.