Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surowe zielone szparagi, ponieważ nadają świeżości i chrupkości każdej surówce lub sałatce. Surowe zielone szparagi w połączeniu z truskawkami i wędzonym łososiem tworzą elegancką i pyszną sałatkę.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11334
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 306
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 74
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 444
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11334
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 306
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 74
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 444
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, żeby cebula się zamarynowała. Szparagi bardzo cienko kroimy. Lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem rzepakowym. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut, żeby się zamarynowały. Kromki bagietki nacieramy czosnkiem. Kroimy w drobne kosteczki. Kawałki bagietki rumienimy na suchej patelni. Do salaterki przekładamy szparagi, na szparagach układamy cebulę, pokrojone w plasterki truskawki. Łososia zwijamy w ruloniki i układamy na sałatce. Całość skrapiamy sokiem, w którym marynowała się cebula i szparagi. Sałatkę posypujemy kolorowym pieprzem i grzankami. Podajemy od razu po przygotowaniu.