Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam surowe zielone szparagi, ponieważ nadają świeżości i chrupkości każdej surówce lub sałatce. Surowe zielone szparagi w połączeniu z truskawkami i wędzonym łososiem tworzą elegancką i pyszną sałatkę.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22618
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14939
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22618
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14939
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, żeby cebula się zamarynowała. Szparagi bardzo cienko kroimy. Lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem rzepakowym. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut, żeby się zamarynowały. Kromki bagietki nacieramy czosnkiem. Kroimy w drobne kosteczki. Kawałki bagietki rumienimy na suchej patelni. Do salaterki przekładamy szparagi, na szparagach układamy cebulę, pokrojone w plasterki truskawki. Łososia zwijamy w ruloniki i układamy na sałatce. Całość skrapiamy sokiem, w którym marynowała się cebula i szparagi. Sałatkę posypujemy kolorowym pieprzem i grzankami. Podajemy od razu po przygotowaniu.