Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do wykonania sałatka z tuńczyka, która może być bazą do wegetariańskiej potrawy z makaronem zapiekanym w piekarniku.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, łyżka
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68566
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2069
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68566
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2069
Składniki
Puszki tuńczyka oraz ciecierzycy otwieramy, odcedzamy zalewę i umieszczamy w salaterce. Ciecierzycę można wypłukać. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce i kroimy w również w kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do tuńczyka, dodajemy majonez według własnego uznania i mieszamy. Ja posypałam wierzch krążkami pora.