Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pikantna. Dzięki temu prawie nie wyczuwa się smaku makreli, za którą nie każdy przepada.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać z ości i podzielić na cząstki. Paprykę i papryczkę chili umyć i pokroić. Pokroić również ogórki konserwowe i cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Opłukać i pokroić natkę pietruszki.
Ugotowane ziemniaki i jajka pokroić. Dodać sól i pieprz.
Przygotować sos winegret. W oddzielnej miseczce połączyć ze sobą musztardę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Polać sałatkę i wymieszać.