Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pikantna. Dzięki temu prawie nie wyczuwa się smaku makreli, za którą nie każdy przepada.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1339
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1339
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać z ości i podzielić na cząstki. Paprykę i papryczkę chili umyć i pokroić. Pokroić również ogórki konserwowe i cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Opłukać i pokroić natkę pietruszki.
Ugotowane ziemniaki i jajka pokroić. Dodać sól i pieprz.
Przygotować sos winegret. W oddzielnej miseczce połączyć ze sobą musztardę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Polać sałatkę i wymieszać.