Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pikantna. Dzięki temu prawie nie wyczuwa się smaku makreli, za którą nie każdy przepada.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28903
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2198
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28903
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2198
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać z ości i podzielić na cząstki. Paprykę i papryczkę chili umyć i pokroić. Pokroić również ogórki konserwowe i cebulę. Czosnek przepuścić przez praskę. Opłukać i pokroić natkę pietruszki.
Ugotowane ziemniaki i jajka pokroić. Dodać sól i pieprz.
Przygotować sos winegret. W oddzielnej miseczce połączyć ze sobą musztardę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Polać sałatkę i wymieszać.