Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-09-2021
Sałatka warzywna z wędzoną makrelą, oscypkiem i jajkami to oryginalne i bardzo smaczne połączenie. Polecam.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7474
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2414
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7474
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2414
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę ugotować w łupinach, ostudzić obrać ze skórki. Makrelę oczyścić z ości, usunąć skórę, mięso podzielić na małe kawałeczki. Marchew, pietruszkę, jajka i ziemniaki pokroić na sitku do warzyw. Cebulę drobno posiekać, ogórki i oscypek pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, żeby smaki się połączyły.