Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-09-2021
Sałatka warzywna z wędzoną makrelą, oscypkiem i jajkami to oryginalne i bardzo smaczne połączenie. Polecam.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1808
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19527
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1808
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19527
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę ugotować w łupinach, ostudzić obrać ze skórki. Makrelę oczyścić z ości, usunąć skórę, mięso podzielić na małe kawałeczki. Marchew, pietruszkę, jajka i ziemniaki pokroić na sitku do warzyw. Cebulę drobno posiekać, ogórki i oscypek pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, żeby smaki się połączyły.