Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z wędzonej makreli z oscypkiem

Sałatka z wędzonej makreli z oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 560

Sałatka warzywna z wędzoną makrelą, oscypkiem i jajkami to oryginalne i bardzo smaczne połączenie. Polecam.

Składniki

  • makrela wędzona 30 dag
  • marchewki 2 sztuki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula średnia 1 sztuka
  • jajka 4 sztuki
  • oscypek 10 dag
  • ogórki kiszone 2 sztuki
  • majonez light 1 łyżka
  • jogurt grecki 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 1 szczypta
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z wędzonej makreli z oscypkiem

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.

    Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę ugotować w łupinach, ostudzić obrać ze skórki.

    Makrelę oczyścić z ości, usunąć skórę, mięso podzielić na małe kawałeczki.
    Marchew, pietruszkę, jajka i ziemniaki pokroić na sitku do warzyw.
    Cebulę drobno posiekać, ogórki i oscypek pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą.

    Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, żeby smaki się połączyły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń