Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki to nieodłączny element zarówno codziennego, jak i imprezowego menu. Można je łatwo i szybko przygotować, świetnie komponują się z przekąskami na szwedzkim stole, a przede wszystkim wszyscy je uwielbiają. Przygotowane z odpowiednio dobranych składników są tak sycące, że zwykle nie trzeba już serwować ciepłych posiłków. Takim daniem jest na przykład sałatka z wędzonym kurczakiem i serem, której wartość kaloryczną można „podbić” dodatkiem makaronu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Pokrój kurczaka na niewielkie kawałki. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jeśli wykorzystujesz makaron, ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź. Ogórka i ananasa pokrój w małą kostkę. Wymieszaj z kurczakiem, serem i ryżem. Dodaj drobno posiekany koperek.
W osobnym naczyniu przygotuj z dressing z majonezu, jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i soku z cytryny. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj dressing z pozostałymi składnikami. Gotową sałatkę przed spożyciem odstaw na kilka godzin do lodówki.
Jasna sałatka z wędzonym kurczakiem przygotowana według powyższego będzie efektownie prezentować się na stole, jeśli podasz ją na liściu zielonej sałaty albo ozdobisz plastrami czerwonej papryki.