Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatki, które mają niewiele składników. Są one szybkie i zazwyczaj tanie w wykonaniu. Sałatka z winogronami i rukolą to właśnie jedna z takich sałatek. Królują w niej 3 główne składniki, dzięki czemu nie jest przekombinowana, a smaki idealnie się łączą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 213
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20895
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 213
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20895
Składniki
Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski. Winogrona kroimy na połówki, jeśli mają pestki to je usuwamy i dorzucamy do rukoli. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Pestki słonecznika podprażamy na suchej patelni i jak ostygną dodajemy do sałatki.
Tuż przed podaniem sałatkę polewamy sosem (kremem) balsamicznym. Smacznego ;)