Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatki, które mają niewiele składników. Są one szybkie i zazwyczaj tanie w wykonaniu. Sałatka z winogronami i rukolą to właśnie jedna z takich sałatek. Królują w niej 3 główne składniki, dzięki czemu nie jest przekombinowana, a smaki idealnie się łączą.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski. Winogrona kroimy na połówki, jeśli mają pestki to je usuwamy i dorzucamy do rukoli. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Pestki słonecznika podprażamy na suchej patelni i jak ostygną dodajemy do sałatki.
Tuż przed podaniem sałatkę polewamy sosem (kremem) balsamicznym. Smacznego ;)