Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z włoskiego kopru i pomarańczy

Sałatka z włoskiego kopru i pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 6783

Dodano:

Odsłon: 2480

Bardzo smaczna, szybka i zdrowa wloska salatka z kopru wloskiego i pomaranczy . Specjalnego aromatu dodaje swiezy koper i rózowy pieprz.

Składniki

  • 1 bulwa kopru włoskiego (ok. 400 g)
  • 2 czerwone pomarańcze
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka różowego pieprzu
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z włoskiego kopru i pomarańczy

Przygotowanie

  1. Bulwe kopru wloskiego poszatkowac lub pokroic w cienkie paski.
    1 pomarancze wyfiletowac i zebrac sok, druga pokroic w plasterki.
    Filety pomaranczy zmieszac z koprem wloskim.
    Z soku z pomaranczy, oliwy, octu, rózowego pierzu i odrobiny soli i czarnego pieprzu zrobic dressing.
    Do salatki mozna tez dodac jeszcze orzeszki piniowe lub pestki granatu jesli stosujemy do dressingu sok z granatu.

  2. Salatke polac dressingiem i przyozdobic plastrami pomaranczy i koprem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 stycznia 2018 Długo nie mogłam się przekonać do kopru włoskiego,nie smakował mi ale od paru miesięcy polubiłam,jadam i polecam każdemu dla zdrowia i dla smaku:)))Twoja sałatka wygląda pysznie i na pewno zrobię :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń