Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zupek chińskich na Wielkanoc zaskoczy wszystkich! Nie tylko wykorzystaniem tak niepozornego składnika, ale także samym wyglądem. Ta propozycja dania z pewnością długo zapadnie wszystkim w pamięć.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1151
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1151
Składniki
Pierś z kurczaka natrzyj przyprawami i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie usmaż go z obu stron na złoty kolor. Po ostygnięciu pokrój go w sporą kostkę.
Makaron z zupki chińskiej pokrusz i zalej gorącą wodą. Odstaw na ok. 15 minut, po czym wymieszaj i ostudź.
Ogórki konserwowe pokrój w kostkę. Z sera żółtego odkrój 2 plasterki o grubości około 2 mm, a resztę zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą w osobnej miseczce.
W przezroczystej misce o średnicy 24 cm układaj na przemian: połowę makaronu, ogórki konserwowe, połowę kurczaka, kukurydzę, połowę sosu, połowę makaronu, połowę kurczaka, resztę sosu i starty ser.
Buraka pokrój w cienkie plastry i wytnij z nich kwiaty za pomocą ostrego noża. Nieco mniejsze kwiaty wytnij z odłożonych wcześniej plasterków żółtego sera. Udekoruj sałatkę z zupek chińskich na Wielkanoc, układając kwiaty serowe na buraczanych. Na koniec posyp danie kilkoma liśćmi natki pietruszki.