Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka. Doskonała na zwyczajną kolację lub dla niespodziewanych gości.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Zupkę chińską wsypujemy do miseczki, rozkruszamy, dodajemy zawsrtość obu saszetek i zalewamy niewielką ilością wrzątku /ok. 0,5 szkl/-tyle by całą wodę wchłoną makaron. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 3-4 min. Zdejmujemy przykrycie i kilkukrotnie mieszamy by makaron szybciej przestygł. Różyczki brokuła wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 3 min. Odsączamy i odstawiamy by wystygł. Paprykę i szynkę konserwową kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez /ok. 1 łyżki/ i mieszamy. Sałatkę możemy podawać od razu po przygotowaniu ale lepiej smakuje gdy odstawimy ją na godzinkę by smaki się przegryzły.