Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka. Doskonała na zwyczajną kolację lub dla niespodziewanych gości.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Zupkę chińską wsypujemy do miseczki, rozkruszamy, dodajemy zawsrtość obu saszetek i zalewamy niewielką ilością wrzątku /ok. 0,5 szkl/-tyle by całą wodę wchłoną makaron. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 3-4 min. Zdejmujemy przykrycie i kilkukrotnie mieszamy by makaron szybciej przestygł. Różyczki brokuła wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 3 min. Odsączamy i odstawiamy by wystygł. Paprykę i szynkę konserwową kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez /ok. 1 łyżki/ i mieszamy. Sałatkę możemy podawać od razu po przygotowaniu ale lepiej smakuje gdy odstawimy ją na godzinkę by smaki się przegryzły.