Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam tę sałatkę na przyjęciu - wszyscy byli zachwyceni!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2364
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2161
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2364
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2161
Składniki
Opłukaną garść rukoli wymieszałam z połową pomidora, którego pokroiłam w kosteczkę. Rukolę i pomidora polałam dresingiem: 2 łyżki oliwy, pół łyżki soku z cytryny, łyżeczka musztardy, pół łyżeczki oregano. Na 2 palnikach z małym ogniem położyłam patelnie: na jednej położyłam ser camembert w skórce i przykryłam patelnię pokrywką, na drugiej przyrządziłam jajko sadzone. Podczas smażenia jajka nie przykrywamy patelni pokrywką i unikamy osolenia żółtka, ponieważ od soli robią się nieestetyczne plamki. Na talerzu ułożyłam garstkę rukoli z pomidorem, posypałam pestkami dyni. Na to delikatnie położyłam gorący ser i jajko.