Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam tę sałatkę na przyjęciu - wszyscy byli zachwyceni!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2041
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2041
Składniki
Opłukaną garść rukoli wymieszałam z połową pomidora, którego pokroiłam w kosteczkę. Rukolę i pomidora polałam dresingiem: 2 łyżki oliwy, pół łyżki soku z cytryny, łyżeczka musztardy, pół łyżeczki oregano. Na 2 palnikach z małym ogniem położyłam patelnie: na jednej położyłam ser camembert w skórce i przykryłam patelnię pokrywką, na drugiej przyrządziłam jajko sadzone. Podczas smażenia jajka nie przykrywamy patelni pokrywką i unikamy osolenia żółtka, ponieważ od soli robią się nieestetyczne plamki. Na talerzu ułożyłam garstkę rukoli z pomidorem, posypałam pestkami dyni. Na to delikatnie położyłam gorący ser i jajko.