Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam tę sałatkę na przyjęciu - wszyscy byli zachwyceni!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Opłukaną garść rukoli wymieszałam z połową pomidora, którego pokroiłam w kosteczkę. Rukolę i pomidora polałam dresingiem: 2 łyżki oliwy, pół łyżki soku z cytryny, łyżeczka musztardy, pół łyżeczki oregano. Na 2 palnikach z małym ogniem położyłam patelnie: na jednej położyłam ser camembert w skórce i przykryłam patelnię pokrywką, na drugiej przyrządziłam jajko sadzone. Podczas smażenia jajka nie przykrywamy patelni pokrywką i unikamy osolenia żółtka, ponieważ od soli robią się nieestetyczne plamki. Na talerzu ułożyłam garstkę rukoli z pomidorem, posypałam pestkami dyni. Na to delikatnie położyłam gorący ser i jajko.