Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam tę sałatkę na przyjęciu - wszyscy byli zachwyceni!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5024
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328029
Składniki
Opłukaną garść rukoli wymieszałam z połową pomidora, którego pokroiłam w kosteczkę. Rukolę i pomidora polałam dresingiem: 2 łyżki oliwy, pół łyżki soku z cytryny, łyżeczka musztardy, pół łyżeczki oregano. Na 2 palnikach z małym ogniem położyłam patelnie: na jednej położyłam ser camembert w skórce i przykryłam patelnię pokrywką, na drugiej przyrządziłam jajko sadzone. Podczas smażenia jajka nie przykrywamy patelni pokrywką i unikamy osolenia żółtka, ponieważ od soli robią się nieestetyczne plamki. Na talerzu ułożyłam garstkę rukoli z pomidorem, posypałam pestkami dyni. Na to delikatnie położyłam gorący ser i jajko.