Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 432
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13973
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5849
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 223
Pychota. Polecam.
Odsłon: 432
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13973
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5849
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 223
Składniki
Umyj szparagi, pozbądź się twardych końcówek. Ugotuj je al dente w osolonej wodzie, wystarczy na ok. 4-5 minut wrzucić je do wrzątku. Na suchej patelni podpraż poszatkowane orzechy włoskie.
Do miski dodaj liście świeżego szpinaku, rukolę, pokrojone w ćwiartki truskawki oraz rozkruszony ser feta. Dorzuć orzechy włoskie.
W małej miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, musztardę oraz świeżo mielony pieprz. A następnie wlej go do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj.