Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4387
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 163
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 363
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4387
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 160
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 163
Składniki
Umyj szparagi, pozbądź się twardych końcówek. Ugotuj je al dente w osolonej wodzie, wystarczy na ok. 4-5 minut wrzucić je do wrzątku. Na suchej patelni podpraż poszatkowane orzechy włoskie.
Do miski dodaj liście świeżego szpinaku, rukolę, pokrojone w ćwiartki truskawki oraz rozkruszony ser feta. Dorzuć orzechy włoskie.
W małej miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, musztardę oraz świeżo mielony pieprz. A następnie wlej go do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj.