Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 146
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 397
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 118
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 40
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 146
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 397
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 118
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 40
Składniki
Umyj szparagi, pozbądź się twardych końcówek. Ugotuj je al dente w osolonej wodzie, wystarczy na ok. 4-5 minut wrzucić je do wrzątku. Na suchej patelni podpraż poszatkowane orzechy włoskie.
Do miski dodaj liście świeżego szpinaku, rukolę, pokrojone w ćwiartki truskawki oraz rozkruszony ser feta. Dorzuć orzechy włoskie.
W małej miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, musztardę oraz świeżo mielony pieprz. A następnie wlej go do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj.