Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka to idealne danie na szybki lunch lub dodatek do potraw z grilla. Chrupiące szparagi, słony ser feta oraz słodkie truskawki to kompozycja idealna.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Umyj szparagi, pozbądź się twardych końcówek. Ugotuj je al dente w osolonej wodzie, wystarczy na ok. 4-5 minut wrzucić je do wrzątku. Na suchej patelni podpraż poszatkowane orzechy włoskie.
Do miski dodaj liście świeżego szpinaku, rukolę, pokrojone w ćwiartki truskawki oraz rozkruszony ser feta. Dorzuć orzechy włoskie.
W małej miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, musztardę oraz świeżo mielony pieprz. A następnie wlej go do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszaj.