Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni obfituje w nowalijki i zielone warzywa. Warto przygotować taką zieloną sałatkę ze szparagami, groszkiem i fasolką. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i świetnie sprawdza się na lekki lunch. Dodatek bazylii przyjemnie odświeża całe danie. Jaka przepiórcze są bogatym źródłem witamin i soli mineralnych. Taka sałatka stanowi pyszny i dobrze zbalansowany posiłek, także dla osób na diecie wegetariańskiej.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2431
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4412
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 375
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2431
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4412
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 278
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 375
Składniki
Szparagi umyj i odetnij końcówki łodyg. Wodę zagotuj w dużym garnku. Włóż do niego szparagi i trzymaj przez ok. 3 minuty. Odcedź. Fasolę szparagową umyj i ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Zielony groszek opłucz i wsyp do gotującej się, osolonej wody. Gotuj przez ok. 10 minut. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo przez około 4 minuty. Wyjmij i obierz ze skorupek.
Wszystkie warzywa przełóż po wyschnięciu do miski. Przygotuj sos. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj w osobnej miseczce. Do miski z sałatką dodaj sos, bazylię suszoną oraz kilka listków umytej, świeżej bazylii. Zalej przygotowanym wcześniej sosem i dobrze wymieszaj.