Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni obfituje w nowalijki i zielone warzywa. Warto przygotować taką zieloną sałatkę ze szparagami, groszkiem i fasolką. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i świetnie sprawdza się na lekki lunch. Dodatek bazylii przyjemnie odświeża całe danie. Jaka przepiórcze są bogatym źródłem witamin i soli mineralnych. Taka sałatka stanowi pyszny i dobrze zbalansowany posiłek, także dla osób na diecie wegetariańskiej.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 103
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40223
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3453
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 715
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 103
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40223
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3453
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 715
Składniki
Szparagi umyj i odetnij końcówki łodyg. Wodę zagotuj w dużym garnku. Włóż do niego szparagi i trzymaj przez ok. 3 minuty. Odcedź. Fasolę szparagową umyj i ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Zielony groszek opłucz i wsyp do gotującej się, osolonej wody. Gotuj przez ok. 10 minut. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo przez około 4 minuty. Wyjmij i obierz ze skorupek.
Wszystkie warzywa przełóż po wyschnięciu do miski. Przygotuj sos. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj w osobnej miseczce. Do miski z sałatką dodaj sos, bazylię suszoną oraz kilka listków umytej, świeżej bazylii. Zalej przygotowanym wcześniej sosem i dobrze wymieszaj.