Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni obfituje w nowalijki i zielone warzywa. Warto przygotować taką zieloną sałatkę ze szparagami, groszkiem i fasolką. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i świetnie sprawdza się na lekki lunch. Dodatek bazylii przyjemnie odświeża całe danie. Jaka przepiórcze są bogatym źródłem witamin i soli mineralnych. Taka sałatka stanowi pyszny i dobrze zbalansowany posiłek, także dla osób na diecie wegetariańskiej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Składniki
Szparagi umyj i odetnij końcówki łodyg. Wodę zagotuj w dużym garnku. Włóż do niego szparagi i trzymaj przez ok. 3 minuty. Odcedź. Fasolę szparagową umyj i ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Zielony groszek opłucz i wsyp do gotującej się, osolonej wody. Gotuj przez ok. 10 minut. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo przez około 4 minuty. Wyjmij i obierz ze skorupek.
Wszystkie warzywa przełóż po wyschnięciu do miski. Przygotuj sos. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj w osobnej miseczce. Do miski z sałatką dodaj sos, bazylię suszoną oraz kilka listków umytej, świeżej bazylii. Zalej przygotowanym wcześniej sosem i dobrze wymieszaj.