Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba po prostu zjeść:)
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy i liście wrzucamy do miski. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Boczek podsmażamy na patelni, rwiemy go w nieregularne kawałki i wrzucamy do miski. Mandarynki - jesli z puszki, to już są w kawałeczkach, jesli świeże, to musimy oddzielić pojedyncze kawałeczki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki ale uwaga! wyrzucamy pestki. Groszek wyłupujemy ze strączków. I to już wszystkie składniki - mieszamy ze sobą lekko unosząc.
Sosik - oliwę, wodę, miód, sok z cytryny - mieszamy ze sobą. Do powstałego sosiku dodajemy pokrojone w połóweczki poziomki i pokrojony drobno koperek.
Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem.