Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba po prostu zjeść:)
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 703
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 33
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 182
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 53
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 703
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 33
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 182
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 53
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy i liście wrzucamy do miski. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Boczek podsmażamy na patelni, rwiemy go w nieregularne kawałki i wrzucamy do miski. Mandarynki - jesli z puszki, to już są w kawałeczkach, jesli świeże, to musimy oddzielić pojedyncze kawałeczki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki ale uwaga! wyrzucamy pestki. Groszek wyłupujemy ze strączków. I to już wszystkie składniki - mieszamy ze sobą lekko unosząc.
Sosik - oliwę, wodę, miód, sok z cytryny - mieszamy ze sobą. Do powstałego sosiku dodajemy pokrojone w połóweczki poziomki i pokrojony drobno koperek.
Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem.