Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba po prostu zjeść:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12142
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8928
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155578
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1225
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12142
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8928
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155578
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1225
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy i liście wrzucamy do miski. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Boczek podsmażamy na patelni, rwiemy go w nieregularne kawałki i wrzucamy do miski. Mandarynki - jesli z puszki, to już są w kawałeczkach, jesli świeże, to musimy oddzielić pojedyncze kawałeczki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki ale uwaga! wyrzucamy pestki. Groszek wyłupujemy ze strączków. I to już wszystkie składniki - mieszamy ze sobą lekko unosząc.
Sosik - oliwę, wodę, miód, sok z cytryny - mieszamy ze sobą. Do powstałego sosiku dodajemy pokrojone w połóweczki poziomki i pokrojony drobno koperek.
Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem.