Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trzeba po prostu zjeść:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 346
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 632
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 346
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 632
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy i liście wrzucamy do miski. Cebule kroimy w cieniutkie piórka. Boczek podsmażamy na patelni, rwiemy go w nieregularne kawałki i wrzucamy do miski. Mandarynki - jesli z puszki, to już są w kawałeczkach, jesli świeże, to musimy oddzielić pojedyncze kawałeczki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki ale uwaga! wyrzucamy pestki. Groszek wyłupujemy ze strączków. I to już wszystkie składniki - mieszamy ze sobą lekko unosząc.
Sosik - oliwę, wodę, miód, sok z cytryny - mieszamy ze sobą. Do powstałego sosiku dodajemy pokrojone w połóweczki poziomki i pokrojony drobno koperek.
Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem.