Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź z ananasem w hinduskim stylu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8341
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8341
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Składniki
Szalotki obieramy, kroimy w krążki. Ananas, kroimy w kostkę, podobnie morele. Kalafior dzielimy na różyczki. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, odcedzamy. Anans, kalafior, morele, rodzynki i szalotki smażymy w woku na rozgrzanym oleju sezamowym. Następnie dodajemy sos tandoori, sok pomidorowy i dusimy chwilę na dość dużym ogniu. Studzimy. Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu, przez dwie godziny, często wymieniając wodę. Osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy na 1 cm kawałki. Dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy i przekładamy do naczynia. Śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.