Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledź z ananasem w hinduskim stylu

Śledź z ananasem w hinduskim stylu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2165 Ocena: 48087

Dodano:

Odsłon: 9716

Śledź z ananasem w hinduskim stylu

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 200 g świeżego ananasa
  • 200 g suszonych moreli
  • 1 garść rodzynków
  • 1/4 małego kalafiora
  • 4 szalotki
  • 100 ml oleju sezamowego
  • 1 szklanka sosu tandoori curry
  • 125 ml soku pomidorowego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotki obieramy, kroimy w krążki.
    Ananas, kroimy w kostkę, podobnie morele.
    Kalafior dzielimy na różyczki.
    Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, odcedzamy.
    Anans, kalafior, morele, rodzynki i szalotki smażymy w woku na rozgrzanym oleju sezamowym.
    Następnie dodajemy sos tandoori, sok pomidorowy i dusimy chwilę na dość dużym ogniu.
    Studzimy.
    Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu, przez dwie godziny, często wymieniając wodę. Osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy na 1 cm kawałki. Dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy i przekładamy do naczynia.
    Śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 19 grudnia 2018 dla mnie pychotka,tylko chochlik coś namieszał przy śledziach :)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 19 grudnia 2018 Lubie takie ekstrawagancje :)
Rozumiem, ze sie ja na zimno?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń