Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki tofu w sosie sojowo – pomarańczowym, to potrawa w słodko – ostrym a jednocześnie bardzo aromatycznym wydaniu. Obłędnie pyszne, lekkie i proste danie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3670
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 332
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3670
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 332
Składniki
Sałatę poszatkuj, rozłóż na talerze.
Pomarańczę dokładnie umyj / sparz wrzątkiem / wyciśnij sok.
Skórkę z połowy pomarańczy drobno posiekaj.
Na patelnię wlej przez sitko sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet ryżowy, syrop z agawy zamieszaj.
Dołóż posiekaną skórkę pomarańczy oraz drobno poszatkowaną papryczkę chili bez pestek.
Dodaj masło, zagotuj i zmniejsz ogień.
Tofu pokrój w równą kostkę i dodaj do sosu.
Duś pod przykryciem około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj i polewaj tofu sosem.
Na talerze z sałatą, wyłóż porcje tofu.
Posyp granolą oraz płatkami migdałów.
Całość polej pozostałym sosem.
Dodaj po kilka listków bazylii.