Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki tofu w sosie sojowo – pomarańczowym, to potrawa w słodko – ostrym a jednocześnie bardzo aromatycznym wydaniu. Obłędnie pyszne, lekkie i proste danie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Sałatę poszatkuj, rozłóż na talerze.
Pomarańczę dokładnie umyj / sparz wrzątkiem / wyciśnij sok.
Skórkę z połowy pomarańczy drobno posiekaj.
Na patelnię wlej przez sitko sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet ryżowy, syrop z agawy zamieszaj.
Dołóż posiekaną skórkę pomarańczy oraz drobno poszatkowaną papryczkę chili bez pestek.
Dodaj masło, zagotuj i zmniejsz ogień.
Tofu pokrój w równą kostkę i dodaj do sosu.
Duś pod przykryciem około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj i polewaj tofu sosem.
Na talerze z sałatą, wyłóż porcje tofu.
Posyp granolą oraz płatkami migdałów.
Całość polej pozostałym sosem.
Dodaj po kilka listków bazylii.