Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki tofu w sosie sojowo – pomarańczowym, to potrawa w słodko – ostrym a jednocześnie bardzo aromatycznym wydaniu. Obłędnie pyszne, lekkie i proste danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5432
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5432
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Sałatę poszatkuj, rozłóż na talerze.
Pomarańczę dokładnie umyj / sparz wrzątkiem / wyciśnij sok.
Skórkę z połowy pomarańczy drobno posiekaj.
Na patelnię wlej przez sitko sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet ryżowy, syrop z agawy zamieszaj.
Dołóż posiekaną skórkę pomarańczy oraz drobno poszatkowaną papryczkę chili bez pestek.
Dodaj masło, zagotuj i zmniejsz ogień.
Tofu pokrój w równą kostkę i dodaj do sosu.
Duś pod przykryciem około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj i polewaj tofu sosem.
Na talerze z sałatą, wyłóż porcje tofu.
Posyp granolą oraz płatkami migdałów.
Całość polej pozostałym sosem.
Dodaj po kilka listków bazylii.