Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki tofu w sosie sojowo – pomarańczowym, to potrawa w słodko – ostrym a jednocześnie bardzo aromatycznym wydaniu. Obłędnie pyszne, lekkie i proste danie.
Ciekawe połączenie dyni z sosem sojowo-grzybowym
Odsłon: 2261
Makaron z dodatkiem warzyw i tofu. Obiad gotowy w ciągu maksymalnie 30 minut.
Odsłon: 10195
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Składniki
Sałatę poszatkuj, rozłóż na talerze.
Pomarańczę dokładnie umyj / sparz wrzątkiem / wyciśnij sok.
Skórkę z połowy pomarańczy drobno posiekaj.
Na patelnię wlej przez sitko sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet ryżowy, syrop z agawy zamieszaj.
Dołóż posiekaną skórkę pomarańczy oraz drobno poszatkowaną papryczkę chili bez pestek.
Dodaj masło, zagotuj i zmniejsz ogień.
Tofu pokrój w równą kostkę i dodaj do sosu.
Duś pod przykryciem około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj i polewaj tofu sosem.
Na talerze z sałatą, wyłóż porcje tofu.
Posyp granolą oraz płatkami migdałów.
Całość polej pozostałym sosem.
Dodaj po kilka listków bazylii.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Świąteczna sałatka kolorowa
Sałatki
Sałatka na sałacie
Sałatki
Sałatka warzywniak
Sałatki
Sałatka wiosenna
Świąteczna sałatka kolorowa
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 42
Sałatka na sałacie
Prosta i łatwa w przygotowaniu, kolorowa, sycąca i pyszna. Doskonała na każdą...
Odsłon: 98