Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i pyszna sałatka na kolację lub do pracy.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Składniki
Filet z indyka umyć doprawić solą , pieprzem , przyprawą do indyka, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 45 - 50 minut. Ja wykorzystałam pozostałego z obiadu pieczonego fileta. Sałatę umyć porwać na drobno , umieścić w salaterce. Ogórka obrać pokroić w kostkę , dodać . Pomidora umyć pokroić w kostkę , dodać.
Cebulki ogóreczki, fasolę osączyć z zalewy. Cebulki pokroić na połowę, ogóreczki pokroić w kostkę, dodać.
Fileta pokroić na kawałeczki jak kto lubi, dodać. Szczypiorek ściąć.
Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać. Polać oliwą z oliwek , wstawić do lodówki na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.