Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka bufetówka to niezastąpiony dodatek do dań obiadowych. Prosta, szybka i mega smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali: kapusty, marchewki, jabłka i pora. W połączeniu z jogurtowo-majonezowym sosem smakuje rewelacyjnie. Świetnie komponuje się z pieczonym i smażonym mięsem oraz rybą.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Marchewki i jabłko obierz, następnie zetrzyj je na tarce. Z pora odetnij końcówki, przetnij go wzdłuż na pół i pokrój na półtalarki. Składniki wymieszaj. Bufetówkę dopraw octem, solą, pieprzem i cukrem.
W osobnej miseczce połącz jogurt z majonezem. Przełóż sos do surówki.
Bufetówkę można dodatkowo wzbogacić o świeżą natkę pietruszki lub koperek.