Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka bufetówka to niezastąpiony dodatek do dań obiadowych. Prosta, szybka i mega smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali: kapusty, marchewki, jabłka i pora. W połączeniu z jogurtowo-majonezowym sosem smakuje rewelacyjnie. Świetnie komponuje się z pieczonym i smażonym mięsem oraz rybą.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 59
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 59
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Marchewki i jabłko obierz, następnie zetrzyj je na tarce. Z pora odetnij końcówki, przetnij go wzdłuż na pół i pokrój na półtalarki. Składniki wymieszaj. Bufetówkę dopraw octem, solą, pieprzem i cukrem.
W osobnej miseczce połącz jogurt z majonezem. Przełóż sos do surówki.
Bufetówkę można dodatkowo wzbogacić o świeżą natkę pietruszki lub koperek.