Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka bufetówka to niezastąpiony dodatek do dań obiadowych. Prosta, szybka i mega smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali: kapusty, marchewki, jabłka i pora. W połączeniu z jogurtowo-majonezowym sosem smakuje rewelacyjnie. Świetnie komponuje się z pieczonym i smażonym mięsem oraz rybą.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Marchewki i jabłko obierz, następnie zetrzyj je na tarce. Z pora odetnij końcówki, przetnij go wzdłuż na pół i pokrój na półtalarki. Składniki wymieszaj. Bufetówkę dopraw octem, solą, pieprzem i cukrem.
W osobnej miseczce połącz jogurt z majonezem. Przełóż sos do surówki.
Bufetówkę można dodatkowo wzbogacić o świeżą natkę pietruszki lub koperek.