Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka bufetówka to niezastąpiony dodatek do dań obiadowych. Prosta, szybka i mega smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali: kapusty, marchewki, jabłka i pora. W połączeniu z jogurtowo-majonezowym sosem smakuje rewelacyjnie. Świetnie komponuje się z pieczonym i smażonym mięsem oraz rybą.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 130
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2446
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 373
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 130
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2446
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 373
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Marchewki i jabłko obierz, następnie zetrzyj je na tarce. Z pora odetnij końcówki, przetnij go wzdłuż na pół i pokrój na półtalarki. Składniki wymieszaj. Bufetówkę dopraw octem, solą, pieprzem i cukrem.
W osobnej miseczce połącz jogurt z majonezem. Przełóż sos do surówki.
Bufetówkę można dodatkowo wzbogacić o świeżą natkę pietruszki lub koperek.