Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z popularniejszych surówek obiadowych - Coleslaw. Podstawowym składnikiem jest szatkowana biała kapusta, często dodawana jest marchewka, jabłko lub ananas. Sos przygotowuje się z majonezu, musztardy i octu. Surówka Coleslaw wywodzi się najprawdopodobniej ze starożytnego Rzymu, skąd przeniosła się do wielu kultur Europy i świata. Nazwa wywodzi się z języka niderlandzkiego od słowa "koolsalade" co oznacza surówka z kapusty.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1395
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1503
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1395
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1503
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, odstawiamy na kilkanaście minut i odciskamy z soku. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do kapusty dodajemy marchew, cebulę, sos, koperek i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy.