Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z popularniejszych surówek obiadowych - Coleslaw. Podstawowym składnikiem jest szatkowana biała kapusta, często dodawana jest marchewka, jabłko lub ananas. Sos przygotowuje się z majonezu, musztardy i octu. Surówka Coleslaw wywodzi się najprawdopodobniej ze starożytnego Rzymu, skąd przeniosła się do wielu kultur Europy i świata. Nazwa wywodzi się z języka niderlandzkiego od słowa "koolsalade" co oznacza surówka z kapusty.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6376
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, odstawiamy na kilkanaście minut i odciskamy z soku. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do kapusty dodajemy marchew, cebulę, sos, koperek i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy.