Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna surówka colesław z dwoma rodzajami kapusty, chrupiącą marchewką, delikatnym sosem majonezowym i dodatkiem słodkich winogron. Wypróbuj, a nie pożałujesz!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17299
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 145
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17299
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 145
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Białą i czerwoną kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. Winogrona przetnij na pół.
W małej miseczce wymieszaj majonez, biały ocet, ocet jabłkowy oraz cukier lub miód. Dopraw solą i pieprzem, spróbuj i w razie potrzeby dostosuj do smaku.
W dużej misce umieść wszystkie warzywa i winogrona. Dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Przykryj surówkę i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.