Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna surówka colesław z dwoma rodzajami kapusty, chrupiącą marchewką, delikatnym sosem majonezowym i dodatkiem słodkich winogron. Wypróbuj, a nie pożałujesz!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 919
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113379
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1415
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 919
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113379
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1415
Składniki
Białą i czerwoną kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. Winogrona przetnij na pół.
W małej miseczce wymieszaj majonez, biały ocet, ocet jabłkowy oraz cukier lub miód. Dopraw solą i pieprzem, spróbuj i w razie potrzeby dostosuj do smaku.
W dużej misce umieść wszystkie warzywa i winogrona. Dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Przykryj surówkę i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.