Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna surówka colesław z dwoma rodzajami kapusty, chrupiącą marchewką, delikatnym sosem majonezowym i dodatkiem słodkich winogron. Wypróbuj, a nie pożałujesz!
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54348
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 602
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54348
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 602
 
         
         
                Składniki
Białą i czerwoną kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. Winogrona przetnij na pół.
W małej miseczce wymieszaj majonez, biały ocet, ocet jabłkowy oraz cukier lub miód. Dopraw solą i pieprzem, spróbuj i w razie potrzeby dostosuj do smaku.
W dużej misce umieść wszystkie warzywa i winogrona. Dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Przykryj surówkę i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.