Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka cymes inspirowana jest żydowską potrawą, którą podaje się na ciepło. Ten wariant możesz jednak wykorzystać jako dodatek do obiadu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Odcedź.
Marchewki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do miski. Jabłko obierz, także zetrzyj i dodaj do marchewek. Cebulę posiekaj. Przełóż do miski wraz z odsączonymi rodzynkami.
Do surówki dodaj olej, cukier i sok z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj.