Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie dodatki dobrze sprawdzą się do tradycyjnego obiadu? Na pewno jest to surówka kopenhaska, którą przygotujesz z sałaty lodowej, marchewek i cebuli. Proste składniki i szybkie przygotowanie do główne zalety tego dodatku. Zobacz nasz przepis.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85126
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2413
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3838
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7038
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85126
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2413
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3838
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7038
Składniki
Sałatę lodową umyj pod bieżącą wodą, a następnie porwij na drobne kawałki. Odetnij twardą część i przebarwione liście (jeśli są). Resztę posiekaj w drobne paski.
Marchewki umyj, a następnie dokładnie obierz i odetnij końce. Zetrzyj na grubych oczkach tarki lub posiekaj na drobne paseczki.
Ogórki konserwowe także pokrój drobno. Jeśli są twarde, możesz też je przygotować z pomocą obieraczki, żeby zrobić drobne paski.
Cebulę pokrój w piórka. Wszystkie składniki umieść w jednej dużej wielkości misce. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i przepuść przez praskę. Dodaj do wcześniej przygotowanych składników. W małej misce połącz jogurt naturalny, musztardę sarepską i dopraw solą oraz pieprzem. Dopraw sosem warzywa.
Natkę pietruszki i szczypiorek posiekaj drobno, dodaj do sałatki. Całość wymieszaj do połączenia składników. Odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.