Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka lekka, a wręcz wiosenna surówka na kolację będzie doskonałą propozycją na szybki posiłek. Znajdziecie w niej mnóstwo pożywnych składników, które warto uwzględnić w codziennej diecie. Można podawać ją także na drugie śniadanie czy też zabrać ze sobą na wynos do pracy lub na piknik. Warzywna surówka to również idealny pomysł na lekką kolację dla osób, które dbają o formę.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2417
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2417
Składniki
Na samym początku przygotuj dressing. W tym celu w miseczce połącz majonez z jogurtem greckim. Sos dopraw solą oraz pieprzem.
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ich wystudzeniu, obierz ze skorupki i pokrój na ćwiartki. Jajka przełóż do szklanej misy.
Następnie umyj rzodkiewkę oraz ogórka i obierz go ze skóry. Jeśli lubisz ogórka w całości, możesz ten krok pominąć. Pokrój warzywa w drobną kostkę. Posiekaj szczypiorek. Wszystkie składniki dodaj do jajek i dokładnie wymieszaj.
Na sam koniec wlej sos i wymieszaj. Sałatkę podawaj jako samodzielne danie, dodatek do potraw lub z ulubionym pieczywem.
Jeśli chcesz wzbogacić smak sałatki, możesz do niej dodać kukurydzę lub groszek konserwowy. Osoby na diecie mogą zamienić majonez na większą ilość jogurtu naturalnego lub greckiego.