Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka owocowa z fenkułem

Surówka owocowa z fenkułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 5663

Dodano:

Odsłon: 2888

Aromatyczna i bardzo zdrowa surówka

Składniki

  • fenkuł 1 szt
  • truskawki ok 350-400 g
  • pomarańcze 2 szt
  • kwaśna śmietana ok 150-200 ml
  • sok z 1/2 cytryny
  • miód 1 łyżka
  • garść posiekanych i uprażonych migdałów
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fenkuł umyć,oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach i polać sokiem z cytryny.
    Pomarańcze umyć,obrać,podzielić na cząstki i każdą przekroić na pół.
    Truskawki umyć,obrać z szypułek,większe przekroić na 4 lub 2 części a małe pozostawić w całości.
    Wszystkie składniki delikatnie wymieszać,polać sosem przygotowanym ze śmietany zmieszanej z miodem i posypać prażonymi migdałami,smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 14 czerwca 2013 zaskakujące połączenie, muszę wypróbować bo jestem bardzo ciekawa smaku :) Pozdrawiam serdecznie ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2013 fenkuł wspaniała rzecz ,kiedyś napisałem .....
tak przygotowany do wypróbowania ,pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 06 czerwca 2013 Takiego zastosowania kopru jeszcze nie widziałam,myślę,że jego anyżkowy posmak w połączeniu z owocami da niespotykany smak tej surówce.Do wypróbowania i kciuk:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 06 czerwca 2013 ciekawe połączenie smaków truskawek i kopru muszę wypróbować a teraz paluszek w górę:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń