Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka jest zdrowa, smaczna i chrupiąca. Stanowi doskonały dodatek do obiadu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4583
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4583
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Składniki
Kapustę szatkujemy na drobno. Pora kroimy na drobno i cieniutko. Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ogórki kiszone i paprykę, kroimy na drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki warzywne przekładamy do miski i ugniatamy dłonią aż zrobią się lekko wilgotne. Do osobnej miseczki wlewamy oliwę, sok z cytryny, dodajemy sól i pieprz do smaku, wszystko mieszamy. Tak powstałą mieszanką polewamy składniki surówki. Wszystko razem mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na kilka minut dla wyrównania się smaków. Podajemy z ulubionymi dodatkami.