Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla urozmaicenia nieco inny skład surówki, czysto warzywny mix :) aby byłą smaczna istotne są proporcje - smaki mają się uzupełniac i pieknie komponować, żaden nie dominuje :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4290
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4290
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Kiszoną kapustę odciskam (wyciskam sok) i drobno siekam. Kalarepę i rzodkiew myję obieram i trę na tarce o cienkich oczkach. Układam warstwami, aby każdy mógł nałożyć sobie najwięcej warzywa, które najbardziej lubi. Cebulę siekam drobno i wyciskam ząbek czosnku rozkładając po na całej powierzchni surówki. Posypuję świeżo mielonym pieprzem, natką pietruszki i podaję oliwę do skroplenia już na talerzu (opcjonalnie, bo podczas postu/oczyszczania nie dodaję). Surówka jest znakomita : - na drugie śniadanie do pracy - jako dodatek do obiadu (świetnie pasuje do ryb i duszonego mięsa) - jako lekka kolacja - dodatek do pasztetów i smarowideł na kanapki