Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka - sposób na kiszoną kapustę

surówka - sposób na kiszoną kapustę

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2152

Dodano:

Odsłon: 1672

dla urozmaicenia nieco inny skład surówki, czysto warzywny mix :) aby byłą smaczna istotne są proporcje - smaki mają się uzupełniac i pieknie komponować, żaden nie dominuje :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę odciskam (wyciskam sok) i drobno siekam.
    Kalarepę i rzodkiew myję obieram i trę na tarce o cienkich oczkach.

    Układam warstwami, aby każdy mógł nałożyć sobie najwięcej warzywa, które najbardziej lubi.

    Cebulę siekam drobno i wyciskam ząbek czosnku rozkładając po na całej powierzchni surówki.
    Posypuję świeżo mielonym pieprzem, natką pietruszki i podaję oliwę do skroplenia już na talerzu (opcjonalnie, bo podczas postu/oczyszczania nie dodaję).

    Surówka jest znakomita :
    - na drugie śniadanie do pracy
    - jako dodatek do obiadu (świetnie pasuje do ryb i duszonego mięsa)
    - jako lekka kolacja
    - dodatek do pasztetów i smarowideł na kanapki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego 2018 E tam, opcjonalnie ;)
Oliwa zawsze i wszędzie dobra, a w takiej kapuście szczególnie :)
Pycha i to chyba tyle xD
Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń