Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty z majonezem to jedna z popularniejszych dodatków do każdego obiadu. Przekąska świetnie pasuje do duszonej karkówki, klasycznych kotletów czy jako dodatek do burgerów albo dań z grilla. Choć istnieje wiele wariantów tej surówki, w naszej znajdziesz jedynie kapustę i marchewkę, a cały sekret smaku tkwi w odpowiednim połączeniu składników sosu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i drobno posiekaj ją ostrym nożem lub przy pomocy szatkownicy. Włóż kapustę do miski, zasyp łyżeczką soli, dokładnie wymieszaj dłońmi i odstaw na ok. 30 minut. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli w kapuście powstał sok, odlej go, dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
W oddzielnym naczyniu wymieszaj majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wlej sos do warzyw, dopraw czarnym pieprzem i odrobiną soli, następnie dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz dodać surówce z białej kapusty z majonezem więcej wiosennego smaku, dosyp do niej posiekany koperek lub natkę pietruszki.