Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty z majonezem to jedna z popularniejszych dodatków do każdego obiadu. Przekąska świetnie pasuje do duszonej karkówki, klasycznych kotletów czy jako dodatek do burgerów albo dań z grilla. Choć istnieje wiele wariantów tej surówki, w naszej znajdziesz jedynie kapustę i marchewkę, a cały sekret smaku tkwi w odpowiednim połączeniu składników sosu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i drobno posiekaj ją ostrym nożem lub przy pomocy szatkownicy. Włóż kapustę do miski, zasyp łyżeczką soli, dokładnie wymieszaj dłońmi i odstaw na ok. 30 minut. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jeśli w kapuście powstał sok, odlej go, dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
W oddzielnym naczyniu wymieszaj majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wlej sos do warzyw, dopraw czarnym pieprzem i odrobiną soli, następnie dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz dodać surówce z białej kapusty z majonezem więcej wiosennego smaku, dosyp do niej posiekany koperek lub natkę pietruszki.