Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na świąteczny stół - surówka z brukselki z dodatkiem jabłka, żurawiny, granatu i płatków migdałowych
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1669
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1669
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Składniki
Brukselkę umyć, pozbawić uszkodzonych listków i bardzo cienko pokroić a najlepiej posiekać w robocie kuchennym. Przełożyć do dużej miski. W misce umieścić niecałą szklankę wody i dodać łyżeczkę soku z cytryny. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w ósemki a następnie każdą z nich w cienkie plasterki, od razu przełożyć do miski z cytryną żeby nie ściemniały, chwilę potrzymać i przelać na sitko.
Cebulę drobniutko posiekać, skroić lekko cytryną i wymieszać, dodać do brukselki razem z żurawiną, pestkami granatu i płatkami migdałowymi oraz odsączonymi jabłkami. Do słoika dodać ocet winny, musztardę i miód, wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać mieszając. Sos dodać do sałatki, dobrze wymieszać.