Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa surówka z pieczonych /lub gotowanych/ czerwonych buraków i marchwi. Pasuje prawie do wszystkiego a najbardziej do kotletów mielonych:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9237
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 130
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9237
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 130
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Składniki
Buraki szorujemy, zawijamy w folię aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195-200 stopni C i pieczemy do miękkości /60-90 min - w zależności od wielkości/. Zamiast pieczonych możemy użyć buraków gotowanych /wyszorowane buraki umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy do miękkości/. Buraki studzimy a następnie ścieramy na tarce. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce. Do warzyw dodajemy olej oraz olej jabłkowy do smaku. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem według uznania. Mieszamy i możemy podawać.