Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa surówka z pieczonych /lub gotowanych/ czerwonych buraków i marchwi. Pasuje prawie do wszystkiego a najbardziej do kotletów mielonych:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8555
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8555
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3021
Polecam.
Odsłon: 1799
Polecam.
Odsłon: 513
Składniki
Buraki szorujemy, zawijamy w folię aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195-200 stopni C i pieczemy do miękkości /60-90 min - w zależności od wielkości/. Zamiast pieczonych możemy użyć buraków gotowanych /wyszorowane buraki umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy do miękkości/. Buraki studzimy a następnie ścieramy na tarce. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce. Do warzyw dodajemy olej oraz olej jabłkowy do smaku. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem według uznania. Mieszamy i możemy podawać.