Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza do bitek lub roladek wołowych z sosem i kluskami śląskimi :)
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 89
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 105
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 89
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 45
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 165
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 352
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok. 30 minut). Odlewamy większość wody po ugotowaniu. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy, ewentualnie dodając trochę tłuszczu, jeżeli boczek ma go zbyt mało. Dodajemy 1 łyżkę octu i przekładamy do ugotowanej kapusty. Na końcu dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłko. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło lub zimno, choć osobiście wolę na ciepło.