Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza do bitek lub roladek wołowych z sosem i kluskami śląskimi :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok. 30 minut). Odlewamy większość wody po ugotowaniu. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy, ewentualnie dodając trochę tłuszczu, jeżeli boczek ma go zbyt mało. Dodajemy 1 łyżkę octu i przekładamy do ugotowanej kapusty. Na końcu dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłko. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło lub zimno, choć osobiście wolę na ciepło.