Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty to wyśmienity dodatek do dań mięsnych. W tej surówce kapusty nie gotuje się, nie przelewa się wrzątkiem, a mimo to kapusta jest miękka i bardzo smakowita. Do surówki dodaje się też inne warzywa, dzięki czemu surówka nabiera ciekawego smaku. Jak na mój gust - idealna.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 59
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 59
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 338
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2557
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować
Marchewkę i jabłko obrać. Zetrzeć na tarełku o dużych oczkach
Białą część pora pokroić w półplasterki
Wszystkie warzywa wymieszać, delikatnie posolić i ugniatać ręką, aż warzywa stracą nieco jędrność ( najlepiej robić to w rękawiczkach jednorazowych, bo kapusta zabarwia dłonie i paznokcie - choć później dość łatwo to schodzi )
Do warzyw dolać sok z cytryny ( wg upodobań 1 lub 2 łyżki ) oraz doprawić pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Jeszcze raz chwilę pougniatać warzywa
Na koniec dolać oliwę i wymieszać. Odstawić na 15 - 20 minut
Surówka idealna do dań mięsnych np.: gulaszy, mięs z sosami itd