Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz domowy fast food? Surówka z czerwonej kapusty do kebaba urozmaici smak dań na ciepło. Zobacz przepis!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16197
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16197
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4945
Składniki
Kapustę oczyść z liści zewnętrznych, które są zniszczone i odbarwione. Drobno poszatkuj z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do miski, wsyp sól i dokładnie wymieszaj. Zostaw kapustę na około godzinę, aby zmiękła.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, a marchewkę obierz. Warzywa posiekaj drobno. To samo zrób ze świeżą natką pietruszki.
Z kapusty wylej powstałą wodę. Dodaj paprykę, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem, cukrem, olejem i octem. Całość ugnieć dłońmi.