Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz domowy fast food? Surówka z czerwonej kapusty do kebaba urozmaici smak dań na ciepło. Zobacz przepis!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4301
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34278
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1949
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113688
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4301
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34278
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1949
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113688
Składniki
Kapustę oczyść z liści zewnętrznych, które są zniszczone i odbarwione. Drobno poszatkuj z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do miski, wsyp sól i dokładnie wymieszaj. Zostaw kapustę na około godzinę, aby zmiękła.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, a marchewkę obierz. Warzywa posiekaj drobno. To samo zrób ze świeżą natką pietruszki.
Z kapusty wylej powstałą wodę. Dodaj paprykę, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem, cukrem, olejem i octem. Całość ugnieć dłońmi.