Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta surówka z czerwonej kapusty, papryki i ogórka to trafiony dodatek do dań obiadowych – mięs, ryb czy klusek z farszem. Znajdziesz w niej bogactwo smaku, a przede wszystkim witamin, minerałów, antyoksydantów i błonnika.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Składniki
Usuń z kapusty zewnętrzne zniszczone liście, wytnij głąb. Resztę kapusty drobno poszatkuj.
Usuń z papryki gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w paseczki lub niewielkie cząstki.
Obierz cebulę i pokrój w piórka. Opłucz ogórek i pokrój na cienkie plasterki lub półplasterki.
Obierz jabłko i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Przełóż wszystkie przygotowane składniki do miski, dodaj natkę pietruszki. Przemieszaj całość.
W osobnym naczyniu połącz olej z sokiem cytryny i miodem. Wlej dressing do sałatki i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.
Dopraw surówkę do smaku solą i pieprzem. Wstaw na pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.